Mudīgi pie darba: 5 svarīgākās lietas, kas dārzkopjiem jādara janvārī

Pavasarī daudzi dārzkopji ir spiesti dienām ilgi pazust dārzā, jo ir ļoti daudz darāmā. Tajā pašā laikā daudzi aizmirst, ka uzdevumu sarakstu var ievērojami saīsināt, ja tos sāk darīt janvārī.

Eksperti ir pastāstījuši, kas būtu jādara jau tagad.

Vispirms eksperti iesaka nodrošināties ar sēklām. Ir jāpārbauda tās sēklas, kas palikušas no pagājušā gada, kā arī jāiegādājas jaunas. Ir vērts iegādāties jaunas sēklas, ja vecās ir sabojājušās vai sapuvušas. Turklāt, janvārī sēklu cena ir aptuveni par 5-10% lētāka nekā, piemēram, martā!

Dodoties uz veikalu, iepriekš jāizlemj, ko var iegādāties. Ir vērts aplūkot dažādus žurnālus un ieteikumus. Iespējams, ir lietderīgi eksperimentēt, iegādājoties kaut ko jaunu.

Tikpat svarīgi ir saplānot, kur atradīsies konkrētas dobes. Līdzīgiem plāniem vajadzētu parādīties arī par puķu dārzu. Jāizrēķina, kur stāvēs puķu dobes, siltumnīcas un citi elementi. Par lielisku risinājumu uzskata vizualizāciju. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešams uzzīmēt shēmu.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no mitruma un pelējuma vannas istabā: šie padomi jums noteikti palīdzēs

Un, svarīgākais ieteikums, kas palīdzēs ne tikai ietaupīt laiku pavasarī, bet dos arī lielisku rezultātu. Respektīvi, jau janvārī jāpievērš uzmanība arī augsnes sagatavošanai sēklu stādīšanai. Lai to izdarītu, augsne ir jāsasaldē, lai visi kaitēkļi nekavējoties izzustu. Pēc tam augsni var apstrādāt ar tvaiku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment